Leden login

Exposities

In Duofit bieden we persoonlijke beweegprogramma’s aan die zijn gericht op het prikkelen van de zintuigen en het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor het lichaam. Deze inspirerende interactie tussen jou en jouw omgeving komt ook terug in onze kunstexposities. Iedere tien weken opent in ons sportcentrum een nieuwe expositie, bestaande uit 15 tot 25 foto’s, schilderijen, drukwerken, collages of andere kunstwerken. Het vernieuwen van de trainingsomgeving geeft telkens een nieuwe energie en stof voor veel leuke gesprekken.

Aanmelden

Wanneer je een idee hebt voor een leuke nieuwe expositie, of zelf wilt exposeren, neem dan contact op via kunst@duofit.nl. De kunstcommissie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen zorgen we zo voor een inspirerende trainingsomgeving.

Kunstcommissie

De kunstcommissie bestaat momenteel uit 2 leden: Inge Muis en Lenie Kneppers. Inge is  de drijvende kracht achter de exposities. Lenie is natuur- en documentaire fotograaf en voorzitter van het natuurfotografengilde. Tevens heeft op ze op basis van 1 van haar fotoprojecten een mooi boek samengesteld (thuis in de Jordaan), dat nu in de winkels ligt.

 

Huidige expositie:  Linosnedes van Jacqueline Steinhoff

Ik ben Jacqueline Steinhoff, geboren in 1966. Door de week ben ik jeugdarts en werk ik in Almere met kinderen van 0-4 jaar en hun ouders. Zelf heb ik 2 kinderen die alweer een tijdje buiten deze doelgroep vallen!

Al jaren houd ik me naast mijn werk bezig met het maken van linosnedes. Deze techniek kennen de meeste mensen wel van hun lagere schooltijd. Daar stond het “gutsen” in linoleum bij veel scholen wel op het creatieve programma!

Linoleumsnijden is een hoogdruk techniek. Dat betekent dat wat je weg snijdt niet met inkt bedekt wordt. Alleen de overgebleven delen, de “hoge”delen, worden met inkt bedekt en afgedrukt.

Tegenwoordig wordt er vaak rubber of vinyl gebruikt om in te snijden. Dit is zachter en makkelijker te bewerken.

Je kunt afbeeldingen gemaakt dmv linoleumsnijden zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Het meest eenvoudig is de enkelvoudige druk. Je snijd de afbeelding uit en drukt de plaat af. Dit kan je dan heel vaak herhalen, je kunt heel veel afdrukken maken.

Wat ingewikkelder is de meerkleuren druk. De afbeelding ontstaat doordat je na iedere druk weer verder snijdt in de plaat en deze vervolgens weer afdrukt over de vorige druk. Na een aantal drukken is de plaat dus “op”. Het aantal afdrukken is beperkt, afhankelijk van hoeveel eerste drukken je hebt gemaakt.

Thema’s in mijn werk zijn de kwetsbaarheid van het moment en vervreemdende gezichtspunten.

Ook speelt de opera een grote rol. Deze is naast het linoleumsnijden de andere grote passie van mij.

 

Voor contact en informatie :

Mail naar : jacqsteinhoff@hotmail.com

Telefoon : 06 41 02 52 86         Instagram : @ Jacqsteinhoff

 

 

Expositie historie

Casper Le Fèvre :

Geena Jo Odenhoven :

Petra Kroon :

Carolien Oedekerk :

Henny Gertenaar :

Heleen Wiering :

Grafische Werkplaats Amsterdam :

Lenie Kneppers :

Karin Sommen :

Murni Latif :

Jörg Döring :

John Schenk, Maarten Steunenberg en Edward Hermans :

Trudie Canwood :

Murni Latif :

ml_expo_duofit

Thirza Wezelman:

schilderij Thirza

Paul Roholl:

duofit 2016-2377crop

Luc Houweling:

Lisa Hamstra-Bletz:

foto voor website duofit

Jacqueline Steinhoff:

vogeltje

Pieter Coenen:

 

 

 

 

Kees van Eunen :

kunst header

 

 

 

Cindy Dehne:

cindy

Karin Sommen:

expoposter-klein-digitaal

Roy Taylor:

Marten Bos:

Verzamelexpositie Duofit leden:

Lenie Kneppers:

Magda Augusteijn:

magda augusteijn

Danny Dogger:

Juffrouw Kikker:

Lenie Kneppers:

Yolanda van Leijden:

Hein van den Heuvel:

Luc Houweling:

Carla de Rooij:

Direct aanmelden!