Leden login

Exposities

In Duofit bieden we persoonlijke beweegprogramma’s aan die zijn gericht op het prikkelen van de zintuigen en het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor het lichaam. Deze inspirerende interactie tussen jou en jouw omgeving komt ook terug in onze kunstexposities. Iedere tien weken opent in ons sportcentrum een nieuwe expositie, bestaande uit 15 tot 25 foto’s, schilderijen, drukwerken, collages of andere kunstwerken. Het vernieuwen van de trainingsomgeving geeft telkens een nieuwe energie en stof voor veel leuke gesprekken.

Aanmelden

Wanneer je een idee hebt voor een leuke nieuwe expositie, of zelf wilt exposeren, neem dan contact op via kunst@duofit.nl. De kunstcommissie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen zorgen we zo voor een inspirerende trainingsomgeving.

Huidige expositie:  Fotografie van Petra Kroon – real life photographer *

‘MOOI IS EEN MENING. BETROKKENHEID EEN DAAD.’

“Er zijn nog duizend urgente verhalen te vertellen. Ik geef er steeds een een publiek. Mijn verbeelding is de realiteit, mijn betrokkenheid is echt, mijn regie minimaal. Ik geloof niet in mooi, ik geloof in raken. Ik fotografeer met mijn hart. En ontwikkel nieuwe podia voor verhalen.”

Na haar afstuderen aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg werkte Petra Kroon (Vught 1965) jarenlang als beeldmaker en(hoofd)redacteur voor diverse tijdschriften, tv-programma’s en online platforms. Ze is een voortrekker op het gebied van sociaal ondernemen in Nederland. Haar Stichting GoedGeefs en het door haar ontwikkelde magazine QPQ zorgden voor een groter socialer bewustzijn bij ondernemers en brachten veel sociale initiatieven voort.  Haar passie voor noodzakelijke verhalen uit zich in haar geschreven werk en in haar opvallende en aansprekende beeld- en vormentaal. Sinds haar toelating op de Fotoacademie in 2016 is werk van Petra Kroon geselecteerd voor het Breda Photo Festival, het Nederlands Fotomuseum en is ze genomineerd voor de SO Awards 2019 van DuPho.

 * Real life – noun (noun: real life; modifier noun: real-life)

Life as it is lived in reality, involving unwelcome as well as welcome experiences, as distinct from a fictional or idealized world.

Over de serie die in Duofit hangt

Niets zo Nederlands als tuindorpen. Volgens filosoof Pieter Hoexum is het ‘een ode aan het nuchtere compromis’: een middenweg tussen rechtlijnigheid en vrijzinnigheid. Bewoners schikken zich weliswaar in de beperkingen van hun blokkige huis en netjes omlijste tuintje maar doen binnen die omlijsting precies waar ze zin in hebben. Regeltjes maar ook anarchisme.
Het Amsterdamse Tuindorp Frankendael is om nog een reden een voorbeeld van Nederlands poldergedrag. Na lang aandringen van de bewoners is afgezien van afbraak, en wordt het gerenoveerd. Een deel zelfs gerestaureerd, want het is de eerste wijk die in zijn geheel is uitgeroepen tot monument.

Kunstcommissie

De kunstcommissie bestaat momenteel uit 2 leden: Inge Muis en Lenie Kneppers. Inge is Duofit instructrice en de drijvende kracht achter de exposities. Lenie is natuur- en documentaire fotograaf en voorzitter van het natuurfotografengilde. Tevens heeft op ze op basis van 1 van haar fotoprojecten een mooi boek samengesteld (thuis in de Jordaan), dat nu in de winkels ligt.

Expositie historie

Carolien Oedekerk :

Henny Gertenaar :

Heleen Wiering :

Grafische Werkplaats Amsterdam :

Lenie Kneppers :

Karin Sommen :

Murni Latif :

Jörg Döring :

John Schenk, Maarten Steunenberg en Edward Hermans :

Trudie Canwood :

Murni Latif :

ml_expo_duofit

Thirza Wezelman:

schilderij Thirza

Paul Roholl:

duofit 2016-2377crop

Luc Houweling:

Lisa Hamstra-Bletz:

foto voor website duofit

Jacqueline Steinhoff:

vogeltje

Pieter Coenen:

 

 

 

 

Kees van Eunen :

kunst header

 

 

 

Cindy Dehne:

cindy

Karin Sommen:

expoposter-klein-digitaal

Roy Taylor:

Marten Bos:

Verzamelexpositie Duofit leden:

Lenie Kneppers:

Magda Augusteijn:

magda augusteijn

Danny Dogger:

Juffrouw Kikker:

Lenie Kneppers:

Yolanda van Leijden:

Hein van den Heuvel:

Luc Houweling:

Carla de Rooij:

Direct aanmelden!